Ivana Helsinki

Paola Suhonen on suomalainen vaatesuunnittelija, taiteilija, muotoilija, yrittäjä ja elokuvantekijä. Hänet tunnetaan erityisesti Ivana Helsinki -vaatemerkistä, jonka hän perusti siskonsa Pirjo Suhosen kanssa vuonna 1998.

Ivana Helsinki on ainoa suomalainen sekä pohjoismaalainen vaatemerkki, joka on esitellyt mallistojaan näytöksessä sekä Pariisin että New Yorkin virallisilla muotiviikoilla. Suhonen on tehnyt yhteistyötä ja suunnitellut myös lukuisille kotimaisille sekä kansainvälisille yrityksille mm. Nansolle, Artekille, Keskolle/Pirkka, Sokos Hotelleille, Coca-Colalle, Swarovskille, Nokialle, Topshopille, Uniqlolle ja Googlelle.

 

Paola Suhonen asui ja opiskeli viisi vuotta Yhdysvalloissa New York Film Academyssa sekä American Film Institutessa. Suhosella on taito tuoda kohteistaan esiin inhimillisen herkät puolet ja luoda kokonaisvaltaisia vahvoja tunnelmia ja poeettisia maailmoja. Tämä näkyy niin Suhosen kuvaamissa muotifilmeissä kuin hänen dokumenteissaan ja fiktiivisissä elokuvissaan. Suhonen nappasi 2013 keväällä kuvaamallaan elokuvalla arvostetun Student EMMY-palkinnon. Suhonen on ainoa suomalainen, joka on ollut ehdolla ja voittanut kyseisen palkinnon. Paola Suhoselle myönnettiin Pro Finlandia -mitali ansioituneesta taiteilijatyöstä joulukuussa 2013.

 

Paola Suhonen on toiminut myös opettajana Helsingin taideteollisessa korkeakoulussa sekä Helsinki Design Schoolissa.

 

Paola Suhonen on valmistunut taideteollisesta korkeakoulusta ( Aalto yliopisto) taiteiden kandiksi, sekä elokuvataiteen maisteriksi American Film Institutesta.

Palvelun toteutus: JPmedia